Jordi Ribó
Jordi Ribó neix a Granollers l’any 1965. Als 16 anys comença a treballar dins del camp de la fotografia com a tècnic de laboratori i assistent de fotògraf. Col·labora en diverses capçaleres de premsa comarcal. Simultàniament estudia a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya a Barcelona.
Al juliol de 1988 obre les portes del seu estudi fotogràfic, situat al centre de Granollers, des d’on cal remarcar la seva dedicació al retrat. Interessat pel reportatge social viatja sempre acompanyat de la seva camera, conformant així una mostra d’imatges: Yemen, Patagònia, Vietnam… Es vincula al retoc aerogràfic transformant imatges urbanes: Granollers 1992 i Nova York 1994, Galeria d’art El Quatre, Granollers. Exposa retrats amb intervenció escènica: Mai Maig, Espai G57, Granollers (1992); Mal de maig, Biblioteca Francesc Tarafa, Granollers (1998), dins de la Primavera Fotogràfica 98. La seva obra ha estat reconeguda en el Kodak European Gold Award 96 i 97.
Alterna la seva feina amb la docència realitzant conferències a l’Escola Universitària de Turisme INTUR, i seminaris per a fotògrafs professionals a Girona, Lleida, Porto i Països Valencians.
El 1999 s’atreveix a posar imatges a la interpretació al piano de Jordi Masó de la Música Callada de Frederic Mompou, dins del 6è Festival de músiques contemporànies de Barcelona. Col·labora en diferents exposicions al museu de Granollers mostrant les barreres arquitectòniques de la nostra ciutat, Fils il·lustres i Voreres infinites (Granolleig). L’any 2002, junt amb David Bassa, realitza un treball d’investigació cercant els últims 21 catalans supervivents dels camps de concentració nazi. El resultat s’exposa al museu de Granollers i se’n edita un llibre, Memòria de l’Infern. Treballa en diferents ocasions amb l’artista granollerí Pep Bou, l’any 2003 viatjant a l’Havana i posteriorment en una exposició de fotos amb bombolles, Ribou. Col·labora amb l’organització Amnistia Internacional plantant cara al descontrol de les armes (2004).
Prepara una exposició, Parlem-nos, que mostra l’esforç d’un grup d’immigrants, residents al Vallés Oriental, per integrar-se i aprendre la nostra llengua.
El 2005 realitza el documental Memòria de l’Infern que es presenta al canal 33 divendres 14 d’ octubre.
Facebook